Maslinova ulja

Maslinova ulja

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Komarija dolazi iz maslinika sa lokacije Komarija u blizini mjesta Draguć, koji je posađen na graničnoj zoni uzgoja masline na 458 metara nadmorske visine. Ulje nastaje hladnim prešanjem svježeg, zdravog, ručno ubranog ploda masline što osigurava dobivanje vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Komarija ekstradjevičansko maslinovo ulje spada u najbolja svjetska maslinova ulja što dokazuju brojne prestižne nagrade osvojene na domaćim i međunarodnim manifestacijama.

Maslinovo ulje ima dokazani pozitivan učinak na ljudsko zdravlje, pa tako smanjuje upale, pogoduje krvožilnom sustavu, potiče rad jetre, pomlađuje, podiže razinu energije te smanjuje loš kolesterol.

Buža – SV. Martin – 250 & 500 ml

Autohtona stara istarska sorta svijetlozelene do zlatno žute boje. Blage pikantnosti i blage gorčine, skladno i aromatično. Jakog vočnog okusa i mirisa na maslinu ,aromatično bilje, artičoku i jabuke.

Buža je odlična dopuna svježim sirovim namirnicama, izvrsno se slaže uz sirovu plavu ribu, plemenitu ribu, sezonskom svježem povrću na žaru, šampinjonima i raznim rižotima od morskih plodova.

Leccino – Sv. Mihovil – 250 & 500 ml

Ova talijanska sorta jest harmonično, svježe i lagano ulje izvrsne kakvoće, tamno zelene boje, mirisa i okusa masline i aromatičnog bilja, blage gorčine i pikantnosti. Zbog svoje neodoljive voćne svježine i trajnog mirisa, naglašava profinjenost okusa sirove ribe, škampa i kozica. Izvrstan okus daje lignjama i sipama na žaru te raznim svježim sezonskim salatama. Sladoled, panna cotta i parfe od vanilije, šumskog voća i jagoda, kolač od sira i ovčja skuta već s nekolio kapi Leccina postaju čudesan i odličan desert.

Istarska bjelica – Sv. Anton – 250 & 500 ml

Ova stara istarska sorta jest ulje izrazito visoke kakvoće, zlatno-zelene boje i mirisa pokošene trave, okusa zelene masline, badema, divlje šparoge, radića te snažne gorčine i izražene pikantnosti. Posebnu draž i puninu okusa daje mariniranim šampinjonima s limunom, a koristeći ga kao preljev na čokoladni sladoled, tortu od gorke čokolade i lješnjaka dobivamo odličan desert, u kojem se gorčina ulja sljubljuje s okusom gorke čokolade, u čarobnu kombinaciju gorko-slatke osvježavajuće delicije.

Frantoio – Sv. Silvestar – 250 & 500 ml

Frantoio je vrlo rodna sorta s dobrim radmanima ulja. Ulje vrhunske kakvoće, svjetlozelene boje, voćnog mirisa s dominantnim okusom zelene masline, badema, radića jače gorčine i snažne pikantnosti papra. Ulje ove moćne sorte najbolji je dodatak namirnicama intenzivnog okusa i mirisa poput bifteka, tartufa, divljači, guščje jetre, zrelih sireva i divljih šparoga.

Selekcija – Sv. Kancijan – 250 & 500 ml

Ulje dobiveno miješanjem stare istarske sorte Istarske bjelice (20%) s Leccinom (50%) i Pendolinom (30%). Selekcija Sv. Kancijan je zlatno-zelene boje s mirisom i okusom svježe masline i trave. Mješavina sorti ulja odlikuje se snažnijim i intenzivnijim okusom. Zbog svoje svježine i trajnog mirisa odlično se sljubljuje uz ribu, sirove škampe i kozice, hladna predjela istarskog podneblja (istarski pršut, ovčiji sir), a posebno dolazi do izražaja u salatama svih vrsta.

Tehnologija

Proizvodimo šest vrsti ulja, i to pet monosortna ulja sorti Lecino, Istarska bijelica, Oblica, Frantioi i Bužu te višesortno ulje mješanih sorti.

Sa željom za stvaranjem vrhunskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja, berba maslina u našem masliniku odvija se početkom mjeseca listopada kako bi ulje bilo bogato polifenolima, klorofilima i prekrasnim mirisima svježe pokošene trave, radića, badema, rajčice i jabuke. Ubrane se masline prerađuju odmah nakon berbe. Ulje se skladišti u inox posudama pod pritiskom dušika, a prije samog punjena vrši se njegovo filtriranje.

Ulje je pakirano u elegantnim crnim bocama zapremnine 0,25 l i 0,5 l, zatvoreno DOP čepom koji omogućuje fino doziranje ulja.

Etiketa i ambalaža

Priča o našim maslinama i maslinovom ulju ispričana je na etiketi koja je dizajnirana na način da predstavlja katastarske čestice grupirane oko našeg maslinika dok je sam maslinik logo naše tvrtke obojen dvjema bojama – žutom i zelenom. Granice su čestica obrađene reljefnom bojom, izbočenoj na etiketi.

Na svjetskom natjecanju A’ Design Award and Competition, održanom 2014. godine u Milanu, naše maslinovo ulje osvaja prestižnu zlatnu nagradu u kategoriji dizajna ambalaže.